Delmee: "De Nooijer heeft zeker nog een meerwaarde"

Voormalig recordinternational Jeroen Delmee plaatst vraagtekens bij de beslissing van bondscoach Paul van Ass van de hockeymannen om Teun de Nooijer niet meer te selecteren voor Oranje.

"Ik heb de beelden van de laatste Champions Trophy bekeken en De Nooijer was bij bijna alle doelpunten betrokken", zegt de voormalig recordinternational in het dagblad Spits. "Of hij gaf een assist of hij scoorde zelf. Natuurlijk wordt hij een dagje ouder en kan hij niet meer zeventig minuten lang knallen zoals zeven jaar geleden."

"Maar hij heeft absoluut nog zijn momenten en heeft op het veld dan ook zeker nog een meerwaarde. Ondertussen laat hij defensief wel eens een steekje vallen. Dat was in het verleden ook al zo. Wij zorgden er voor dat dat werd opgelost. Blijkbaar kan dat nu niet meer."

Minder uitgesproken is Delmee, die tegenwoordig assistent bij de Belgische mannen is, over het verwijderen uit de selectie van strafcornerspecialist Taeke Taekema, onder meer geslachtofferd omdat de toplanden steeds minder treffers uit strafcorners incasseren vanwege zogenaamde suïcidelopers.

"Toevallig heeft de bondscoach van België net de cornerpercentages van de laatste Champions Trophy bekeken. En het blijkt dat die bij landen als Australië, Duitsland en Nederland rond de twintig procent lagen. Vroeger ging 35 procent van de corners er in", aldus Delmee.