De Nooijer: "Het moet allemaal nog bezinken"

"Soms is sport keihard", zei Teun de Nooijer als eerste reactie op zijn afvallen bij het Nederlands elftal. "Dan moet je er toch doorheen."

"Nee, ik heb dit niet zien aankomen", vervolgde de vedette van het Nederlandse hockey, in wie bondscoach Paul van Ass geen plaatsje meer heeft gereserveerd in de nationale ploeg ter voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen. "Ik ben dan ook behoorlijk verrast. Ik zal dit moeten laten bezinken. Ik vind het nog altijd fantastisch om te hockeyen. Ik focus me voorlopig maar op mijn club Bloemendaal."

De Nooijer heeft twee gesprekken gevoerd met de bondscoach. "Dat was vorige week. Ik moet zeggen: het waren heel goede gesprekken. Paul was daarin ook heel duidelijk. Wat ik van de beslissing vind om me niet langer te selecteren? Het gaat er niet om wat ik ervan vind. Het was de beslissing van Paul. Gedeeltelijk begrijp ik hem ook wel. Maar goed, zoals ik zei: het moet nog allemaal bezinken."

"Of ik nog beschikbaar ben, mocht Paul later alsnog een beroep op mij doen? Dat weet ik ook niet. Laten we eerst die twee trainingsstages afwachten van de jongens. Ik hoop echt dat ze het in Spanje en Australië fantastisch gaan doen."