Meer mensen met mobiel dan vast internet

Er zijn tegenwoordig meer mensen die toegang hebben tot mobiel internet dan tot vast internet via een computer. In Amerika heeft bijvoorbeeld 76% van de ondervraagden toegang tot een smartphone met internet tegenover 68% voor computer of laptop.

Het onderzoek werd gehouden in vijf belangrijke markten: Amerika, Groot Brittannië, Frankrijk, Japan en Duitsland. Hieruit blijkt ook dat smartphones enorm toenemen in gebruik, ten koste van zogenaamde 'feature phones'. Een feature phone is een mobiele telefoon waarop nog wel enigszins mail en internet bekeken kan worden, maar apps en multitasking zijn niet mogelijk. De eerder vandaag genoemde S40-toestellen van Nokia behoren tot deze groep telefoons.

De onderzochte perioden van dit onderzoek zijn januari en februari 2011 en september en oktober 2011. Dit betekent dat eventuele verschuivingen door Kerstverkopen niet meegeteld zijn. Als een dergelijk onderzoek nu gehouden zou worden winnen smartphones waarschijnlijk nog sterker terrein aangezien rond de feestdagen tablets en smartphones erg populair waren. Onder andere de Kindle van Amazon en de iPad van Apple gingen veelvuldig over de toonbank. Ongeveer 10% van de ondervraagden in deze markten bezit een tablet, met Amerika als uitzondering. Daar ligt het percentage van mensen met een tablet op zo'n 17%.

internet