[Premier League] Uitslag Arsenal - Manchester United

De tweede wedstrijd op Super Sunday in de Premier League ging tussen Arsenal en Manchester United. The Gunners gingen in eigen huis met 1-2 onderuit. Daardoor nam Arsenal niet de gewenste revanche na de 8-2 nederlaag die het eerder dit seizoen leed tegen The Mancunians.

In het begin van de partij kregen beide ploegen een aantal kansjes. Nadat Phil Jones aan de kant van Manchester geblesseerd het veld moest verlaten, voerden de bezoekers de druk op. Dit resulteerde onder andere in een grote mogelijkheid voor Ryan Giggs. Ook Arsenal was gevaarlijk en met name Alex Oxlade-Chamberlain wist keer op keer zijn directe tegenstander Rafael af te schudden.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam dan toch de openingstreffer op het bord. Een voorzet van Giggs werd door Antonio Valencia van dichtbij binnengeschoten. In de tweede helft leefde het duel helemaal op. Arsenal zette aan en dit resulteerde halverwege het tweede bedrijf in een doelpunt. Het was Robin van Persie die opnieuw zijn ploeg op sleeptouw nam. Hij rondde een voorzet van Oxlade-Chamberlain koelbloedig af.

ManU-trainer Alex Ferguson voerde vervolgens een aantal aanvallende wissels door en dit bleek achteraf een goede keuze. Jongeling Danny Welbeck wist de ploeg uit Manchester weer op voorsprong te zetten. In het restant van het duel wist Arsenal niet meer gevaarlijk te worden.

Door de overwinning blijft United in het spoor van stadsgenoot Manchester City. De achterstand bedraagt na 22 speelrondes nog altijd drie punten. Tottenham, dat eerder vandaag met 3-2 verloor van City, staat derde en volgt op negen punten van de koploper. Arsenal blijft vijfde en heeft inmiddels achttien punten achterstand op City.