[AO] Haase onderuit tegen Roddick

Robin Haase is net als vorig jaar op de Australian Open uitgeschakeld door Andy Roddick. De Hagenaar ging in Melbourne in de eerste ronde met 3-6, 4-6 en 1-6 kansloos onderuit tegen de als vijftiende geplaatste Amerikaan.

Haase maakte in de eerste set nog wel een break achterstand ongedaan, maar wist vervolgens niet door te drukken. Na ook de tweede set ingeleverd te hebben, leek het geloof in een goede afloop bij de Nederlander te zijn verdwenen. Gehinderd door een pijnlijke rechterknie bewoog de nummer 53 van de wereld steeds moeizamer over de baan en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Vorig jaar troffen Haase en Roddick elkaar in de derde ronde. Ondanks het winnen van de openingsset, ging de Nederlander toen in vier sets onderuit.

Door de uitschakeling van Haase is de Nederlandse inbreng in het enkelspel gereduceerd tot Michaëlla Krajicek. Zij wist vandaag de Duitse Kristina Barrois te verslaan en zo door te gaan naar de tweede ronde. Arantxa Rus en Jesse Huta Galung gingen gisteren in de eerste ronde al onderuit.