Kerkbestuur legt ruzie met omstreden pastoor bij

De in opspraak geraakte pastoor Norbert van der Sluis in het Noord-Brabantse Liempde heeft het vertrouwen van zijn overgebleven kerkbestuur teruggewonnen. De drie bestuursleden, die waren aangebleven om 'op de winkel te passen', hebben besloten de komende tijd aan te blijven, zegt een woordvoerder van het bisdom Den Bosch maandag.

Drie andere bestuursleden waren in oktober opgestapt op nadat de pastoor had geweigerd in zijn kerk de uitvaart te verzorgen van een man die had gekozen voor euthanasie. Het bestuur verweet hem dat hij ook niet toeliet dat iemand anders de uitvaart verzorgde. De dienst werd uiteindelijk in een andere kerk gehouden.

Het bestuur is heeft besloten te blijven omdat het de afgelopen maanden 'op goede en constructieve wijze' met de pastoor kunnen samenwerken, zegt vicevoorzitter van het bestuur Jo Custers. "Ook merken we dat hij op een andere, meer open manier met de parochianen communiceert."

Een andere reden om niet te vertrekken noemt Custers fusies tussen parochies binnen het bisdom die mogelijk aanstaande zijn. "Het is geen goede uitgangspositie om dan zonder bestuur te zitten. We blijven daarom mede in het belang van de parochie." Het bestuur blijft in elk geval tot na de zomer. Daarna volgt een nieuwe evaluatie.