Razer-baas daagt pc-fabrikanten uit

De grote baas van Razer, Min-Liang Tan, heeft de grote pc-fabrikanten uitgedaagd een innovatiestrijd aan te gaan met Razer op de pc-markt. In een interview met Kotaku op de afgelopen CES vraagt Tan zich af waarom de grote fabrikanten niet meer innoveren en geen risico's meer durven te nemen.

"De pc-grootmachten zijn gestopt met innoveren en wij zijn achtergebleven met een heel klein stukje van de taart. Ik ben het helemaal zat", zegt Tan in het interview. "Ik zou willen dat zij er iets aan zouden doen. Ik zou willen dat we er gezamenlijk wat aan zouden doen."

Tan zegt dat hoewel hij de concurrenten steeds minder ziet innoveren, hij wel telkens van hun ceo's de bewondering krijgt over het lef en de durf die Razer toont. Het feit dat meerdere partijen innovatie in de pc-markt willen hebben ziet Tan in het feit dat Razer pas 50 miljoen dollar heeft gekregen voor research and development.

Tan geeft aan dat de haat-liefdeverhouding die Razer met gamers heeft komt omdat gamers, net als Razer zelf, zo gepassioneerd zijn over hun hobby. "We zeggen niet dat pc-gaming niet dood is omdat wij nu een paar nieuwe producten hebben laten zien. We zeggen wel dat pc-gaming niet dood is omdat, zolang wij er zijn, wij er alles aan doen om het in leven te houden. Dat is waar wij gepassioneerd over zijn. Dat is wat wij doen."

Op de vraag hoe welkom concurrenten voor Razer op de markt zijn zegt Tan dat dit het wel makkelijker zou maken om dat de productiekosten dan omlaag zouden kunnen gaan. "Het maakt niet uit, omdat wij het toch beter doen", is het antwoord van Tan op de mogelijkheid van concurrentie in dezelfde markt.