Van den Brom: "Reis kent totaal geen angst"

Vitesse-trainer John van den Brom is tevreden over Jonathan Reis, die op Cyprus zijn eerste speelminuten maakte voor zijn nieuwe club. Reis kwam eind vorig jaar niet geheel fit naar Arnhem, maar werkte sindsdien aan zijn herstel.

Op Cyprus kon de spits verder werken aan zijn herstel en het lijkt de goede kant op te gaan met de spits. Deze week wist Reis twee keer het net te vinden in een oefenduel met AEL Limassol (0-9).

Trainer John van den Brom is tevreden over de verrichtingen van de Braziliaan, die op de weg terug is van een zware knieblessure. "Hij maakte een heel bemoedigende indruk. Hij kent totaal geen angst, gooide er zelfs een sliding uit", aldus Van den Brom tegen het Algemeen Dagblad.

Piet Velthuizen roemt Reis behalve zijn voetballende kwaliteiten ook om zijn persoonlijkheid. "Het is een lieve jongen. Hij maakt grapjes, ligt goed in de groep. Iedereen gunt hem het beste, hij staat er heel positief in, krijgt hopelijk straks de credits die hij verdient", zei de Vitesse-doelman.