[Dakar] Weer problemen voor Verhoeven

Het zit Frans Verhoeven deze Dakar Rally niet mee. De Nederlander is kopman van het Sherco-team en heeft vrijwel iedere dag problemen met zijn motorfiets gehad en de achtste etappe was geen uitzondering. Ditmaal had hij tiewraps, tape, het hoesje van zijn Leatherman nodig om de streep te halen.

Na de streep moest Verhoeven even zijn frustraties kwijt. "Ik zat er helemaal doorheen. Ik werk me de hele dag te barsten. Ik lag zesde en er zat meer in. En toen flikkerde alles eraf, 35 kilometer voor de finish. Ik weet het niet meer. Ik kan zo niet rijden voor een topklassering," zei hij.

Al vroeg in de etappe raakte de Nederlander zijn zadel kwijt. "Op een lang recht stuk. Niet mijn terrein, maar ik kon mijn positie goed vasthouden. Ik lag achtste." Met tiewraps werd dit euvel verholpen. Hij klom weer op in de tijdenlijst en wist zelfs Jorge Viladoms weer te lossen. "Het zag er heel goed uit, maar toen begon de opbouw te schudden. Daarop zitten onder meer mijn ico's (afstandsmeters, red.), mijn roadbook en de gps. Ik keek of de ondersteun misschien los zat, maar dat was niet het geval. Op een heel slecht stuk vol gaten en sporen klapte ineens alles eraf. Inclusief de bedrading dus de hele motor stopte ermee. Ik heb de zekering gewisseld, maar de draadjes van het contact waren ook afgebroken. Die heb ik met tape geplakt en vervolgens met de hoes van mijn Leatherman bij elkaar gebonden."

Verhoeven reed de laatste dertig kilometer van de proef met één hand aan het stuur, terwijl de andere de boel vasthield. "Er zitten zoveel belangrijke kabeltjes in. Dat moest blijven zitten. Maar met één hand mijn motor onder controle houden in die stenen, was geen sinecure. Ik heb een paar klappen gemaakt waarbij ik dacht: 'Nu gaan we'. Maar ik kon 'm net houden," zei de Nederlander die de moed voor de komende dagen erin houdt. "Het zijn niet de kinderachtigste proeven die nog moeten komen, maar ik ga vol gas verder. Van dik hout zaagt men planken. Ik ga ervoor."