Vrouw veegt kont af met schilderij van 30 miljoen

De politie van Denver, in de Amerikaanse staat Colorado, heeft vorige week een 36-jarige kunsthaatster opgepakt. Carmen Tisch heeft namelijk haar blote billen afgeveegd aan een peperduur schilderij. Vervolgens leegde de stomdronken vrouw haar blaas pal naast '1957-J-No. 2.'.

Tisch kwam op 29 december stomdronken het Clyfford Still Museum in Denver binnenzwalken. De vrouw trok vervolgens haar broek naar beneden en ging tegen het stuk doek leunen. Hierna balde ze de vuisten en koelde haar woede op het schilderij met een geschatte waarde tussen de 23,5 en 31 miljoen euro.

Vervolgens wreef de vrouw haar blote kont tegen '1957-J-No.2.'. Uiteindelijk plaste zij zichzelf helemaal onder het goudgele sap. "Het lijkt er niet op dat ze op het schilderij heeft geplast, dus zal ze hier niet voor worden aageklaagd", zo laat Lynn Kimbrough van het Openbaar Ministerie van Denver weten.

Het miljoenenschilderij vam Clyfford Still heeft flinke averij opgelopen. De door Tisch toegebrachte krassen zullen voor een bedrag van ongeveer 8000 euro moeten worden hersteld. De vrouw blijft voorlopig nog vastzitten.


Een nieuwsfilmpje over het bizarre incident