[Premier League] Chelsea verslaat Manchester City

Chelsea heeft in eigen huis met 2-1 van Manchester City weten te winnen. Raul Meireles en Frank Lampard scoorden namens The Blues, terwijl Mario Balotelli verantwoordelijk was voor het doelpunt van City. De nederlaag betekende de eerste verliespartij van The Citizens dit seizoen.

De bezoekers kenden een droomstart. Balotelli werd door het centrum prima bediend door Sergio Agüero. De Italiaan wist zijn directe tegenstanders eenvoudig uit te spelen en omspeelde vervolgens ook doelman Petr Cech. Het was vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. Chelsea drong aan voor de gelijkmaker, maar kreeg niet echt kansen. Pas na ruim een half uur spelen wist de ploeg echt gevaarlijk te worden en het was meteen ook raak. Sturridge snelde langs Clichy, gaf voor en zag Meireles scoren.

Na rust gingen beide ploegen op jacht naar de voorsprong, maar grote kansen bleven uit. Na een klein uur veranderde het wedstrijdbeeld, nadat Clichy zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Met tien man bleef City lang overeind, maar kort voor tijd kreeg Chelsea, na een handsbal van Lescott, een strafschp. Invaller Lampard bleef koel en zette zijn ploeg op 2-1. Met Dzeko als invaller binnen de lijnen probeerde City nog een offensief op te zetten, maar de koploper slaagde hier niet in.

Lees hier het live-verslag van deze wedstrijd nog eens rustig na.