Voormalig Mancunian 15 maanden de cel in

Ronnie Wallwork, voormalig voetballer van Antwerp, Manchester United en West Bromwich Albion, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden. Deze straf kreeg de ex-verdediger vanwege handel in gestolen auto-onderdelen.

De Engelse politie betrapte Wallwork op heterdaad toen hij een gestolen Mazda Furano een autoschroothoop opreed. Kort daarvoor had de inmiddels 34-jarige voormalig voetballer via de internetsite Ebay meerdere gestolen onderdelen van een Volkswagen Touran en BMW 318i verkocht.

In het seizoen 1998/99 haalde Wallwork ook al negatief het nieuws, nadat hij in zijn huurperiode bij Antwerp scheidsrechter Ancion bij de keel greep. Daarvoor kreeg hij een schorsing van drie jaar op de Belgische velden, nadat er eerst een levenslange schorsing was geëist.

In november 2006 kwam Wallwork opnieuw in het nieuws, nadat hij tijdens een ruzie in een nachtclub maar liefst zeven messteken kreeg. Daarbij raakte hij levensgevaarlijk gewond en wist daardoor vervolgens niet meer het niveau te halen om op topniveau te voetballen.

De ex-voetballer won in het seizoen 2001/02 met Manchester United de landstitel. Op Old Trafford speelde hij vooral op het middenveld of in de verdediging. Hij speelde onder meer samen met David Beckham, Ryan Giggs, Roy Keane en Paul Scholes. Daarnaast vond trainer Alex Ferguson hem "buitengewoon". In april 2008 zette Wallwork bij Sheffield Wednesday een punt achter zijn actieve voetballoopbaan.