'Scheidsrechter Gözübüyük pokerde met Feyenoorders'

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar scheidsrechter Serdar Gözübüyük, aangezien een anonieme bron wist te melden dat de arbiter om grote bedragen geld zou hebben gepokerd met spelers van Feyenoord. Het onderzoek komt op een slecht moment voor Gözübüyük, aangezien de 26-jarige arbiter op het punt staat te promoveren naar de A-lijst internationaal.

Een aantal betrokkenen, waaronder Feyenoord-verdediger Ron Vlaar, zou al gehoord zijn door de zogeheten integriteitseenheid. Gözübüyük heeft naar eigen zeggen bij directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zelf op het onderzoek aangedrongen, aangezien hij van mening is onschuldig te zijn "Ik wil erachter komen wie mij beschuldigt en waarom iemand mij dit wil aandoen", aldus de scheidsrechter.

"Ik heb nog nooit met spelers gepokerd. Het is een lachwekkende beschuldiging. Kwalijk ook. Bullshit! Als het wel zo zou zijn, lever ik meteen mijn contract in bij de KNVB. Ik zit er enorm mee. Aan de andere kant: ik word hier alleen maar sterker van. Ik richt me volledig op het fluiten, niet op onzinverhalen", vervolgde Gözübüyük verder.

De KNVB heeft over de zaak inmiddels contact gehad met de UEFA. De aanstaande promotie als international zou niet in gevaar komen.