Bulgaarse premier niet blij met voetbalprijs

De Bulgaarse minister-president Boiko Borisov is in eigen land uitgeroepen tot voetballer van het jaar. De politicus, die af en toe een balletje trapt bij derdedivisionist Vitosha Bistritsa, kreeg meer stemmen dan Manchester United-aanvaller Dimitar Berbatov. Borisov kon de uitslag niet waarderen en riep meteen op de verkiezing te annuleren.

De uitkomst van de stemming lijkt de onvrede over de huidige stand van het Bulgaarse voetbal te weerspiegelen. De nationale ploeg eindigde in de kwalificatiepoule voor het EK troosteloos onderaan. Ook in clubverband vallen de prestaties tegen. In de groepsfase van de Champions League en Europa League is geen Bulgaarse inbreng.

"Het zijn vooral proteststemmen", meldde de 52-jarige Borisov aan persbureau Reuters. "Dit wil echt niet zeggen dat de mensen mij de beste speler van het land vinden, maar wel dat hervormingen in het Bulgaarse voetbal noodzakelijk zijn. Dit jaar kunnen ze de uitslag het beste schrappen of de prijs aan de beste jonge speler geven."


Bulgaarse premier niet blij met voetbalprijs (Foto: Novum)