Vrees voor lot Heerlense winkeliers

De verzakking van winkelcentrum 't Loon in Heerlen zou de doodsteek kunnen betekenen voor de ondernemers die daar gevestigd zijn. Dat vreest MKB Parkstad, dat een oproep doet aan de gemeente en andere ondernemers in Heerlen om de vijftig getroffen ondernemers te helpen. De belangenorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf spreekt van een 'ramp' voor de winkeliers.

Donderdagavond werd het winkelcentrum in zijn geheel gesloten, omdat de ondergrond instabiel bleef en daarmee het instortingsgevaar toenam. Eerder deze week werd een deel van het complex gesloten vanwege scheuren in pilaren van de ondergrondse parkeergarage. De gemeente overweegt om het centrum gecontroleerd te laten instorten.

MKB Parkstad wil dat de gemeente de getroffen winkeliers tijdelijke huisvesting aanbiedt en dat ze gecompenseerd worden voor de kosten die daarmee gepaard gaan.

Mogelijk kunnen de winkeliers aanspraak maken op deeltijd-WW voor personeelsleden of regelingen in het kader van de bijzondere bijstand voor zelfstandigen. Daarover wil de gemeente maandag meer zekerheid bieden.


Live beelden van het bewuste winkelcentrum