Tevreden Adriaanse: "We hadden controle"

FC Twente bombardeerde zichzelf vanavond na een 1-0 zege op Fulham tot groepswinnaar in de Europa League. Trainer Co Adriaanse toonde zich tevreden.

De Tukkers waren beter dan Fulham, maar wisten lange tijd niet te scoren. In de slotminuut bezorgde invaller Marc Janko de thuisploeg alsnog een verdiende zege. Ondanks dat Twente al verzekerd was van plaatsing voor de zestiende finales, hield Adriaanse toch een blij gevoel over na afloop.

"We hebben goed gespeeld tegen een opponent die heel compact speelde", aldus de oefenmeester tegenover de aanwezige media. "We kregen weinig kansen, maar controleerden de wedstrijd heel goed. Dat is goed voor ons en voor het Nederlandse voetbal. Nu is het hopen op een gunstige loting."

Lange tijd leek het erop dat Twente doelpuntloos gelijk zou gaan spelen, maar in de slotfase werd de overwinning dan toch gegrepen. Adriaanse was opgelucht dat er alsnog gescoord werd. "Fulham was zeer afwachtend. Toch hebben we toegeslagen. In de slotfase kwam de vloeiende aanval waarop we zaten te wachten. We zijn nu eerste in de groep met een geweldig doelsaldo. Dat is positief."