De Boer niet blij met situatie bij Ajax

Ajax-trainer Frank de Boer kijkt met een slecht gevoel terug op de ontwikkelingen bij de club de afgelopen dagen. "Niemand is gebaat bij de onrust binnen de club. Wij hebben maar een belang en dat is het belang van Ajax", zei hij vandaag. De Boer kan met zowel Johan Cruijff als Louis van Gaal goed opschieten. "Ik voel me nu net een vader die moet kiezen tussen zijn zoon en dochter. Dat kan ik niet."

De trainer gaf aan weinig grip te hebben gehad op de keuze van de Raad van Commissarissen. "Ik ben vier uur van tevoren geïnformeerd door de raad over hun plannen met de directie. Ik heb ze gezegd dat ze een aardverschuiving gaan veroorzaken." De Boer gaf aan geen contact te hebben gehad met Van Gaal na de bekendmaking van diens benoeming. "Ik heb Louis al heel lang niet meer gesproken."

Frank de Boer
Frank de Boer niet blij met situatie bij Ajax (Foto: Pro Shots)

De jeugdtrainers zetten donderdag hun handtekening onder een brief, waarin zij zich scharen achter de visie van Johan Cruijff. De coach onderschrijft die gedachte."De jeugdtrainers hebben een statement afgegeven en dat is een goed signaal. Het zou zonde zijn als die visie op de Toekomst niet meer doorgaat."

Naast de bestuurscrisis ging het ook nog over de wedstrijd tegen NAC Breda zaterdagavond. Ajax kan in dat duel weer beschikken over Theo Janssen en Derk Boerrigter. Beide spelers raakten tijdens het duel met FC Utrecht twee weken geleden geblesseerd, maar zijn opgenomen in de wedstrijdselectie.

Voor Ajax breekt er een cruciale maand aan, weet De Boer. "Wij willen presteren op drie fronten: de competitie, de beker en de Champions League. Als wij nog willen aanhaken in de titelstrijd, moeten wij nu gewoon de komende vijf wedstrijden vijftien punten pakken. Als we in de Champions League willen overwinteren, moeten wij minimaal een gelijkspel halen, komende dinsdag. Dat is voor mij verreweg het belangrijkste."