FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Twilight

Film

Isabella Swan (Kristen Stewart) is altijd al een beetje anders geweest. Ze is altijd in zichzelf gekeerd, wil niet met de massa meelopen, en heeft niets met de trendy, oppervlakkige meisjes op haar high school in Phoenix, Arizona. Als haar moeder hertrouwd, vindt ?Bella? het geen enkel probleem om mee te verhuizen naar het regenachtige stadje Forks in Washington.

Daar ontmoet ze de mysterieuze Edward Cullen (Robert Pattinson), een jongen die anders is dan alle anderen. Hij is mooier, slimmer, en grappiger dan wie ook, kan sneller rennen dan een bergleeuw, en kan met zijn blote handen een auto tot stilstand brengen. Het duurt niet lang voordat Bella als een blok voor hem valt. De passie is wederzijds, en al snel krijgen de twee een hartstochtelijke relatie.

Maar Edward wijkt ook op andere gebieden af van andere jongens. Zo is hij sinds 1918 fysiek geen dag ouder geworden. Hij is namelijk een onsterfelijke vampier. Maar ook als vampier is hij weer niet normaal. Zo heeft hij geen scherpe hoektanden, en drinkt hij geen mensenbloed. Dat laatste is een bewuste keus van de ?vampierenclan? waartoe hij behoort.

Maar hoe dichter de twee naar elkaar toegroeien, hoe moeilijker het voor Edward wordt om zijn dierlijke lusten, en zijn dorst naar mensenbloed, niet op Bella te botvieren. Steeds meer blijkt dat de relatie tussen mens en vampier een onmogelijke is. En als dan ook nog twee van Edward?s gezworen vijanden, de vampieren Laurent en James, de stad inkomen en op zoek gaan naar Bella moet het stel helemaal alles op alles zetten om te overleven.

?Twilight? is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Stephanie Meyer, die door het filmvakblad Empire wel beschreven is als ?Anne Rice meets 90210?. Deze boekenserie is eigenlijk gericht op 14-jarige, puberende meisjes, waarbij het leven volgens sommigen bestaat uit één grote sensuele, hormonale kermis. Toch blijken de boeken, en daarmee waarschijnlijk ook de eerste verfilming, een veel breder publiek aan te spreken: er zijn pakweg 69 miljoen sites te vinden die gaan over deze boekenserie, een aantal dat zelfs de immense aanhang van de Harry Potter-boeken tot schijnbaar niets reduceert.

Genre Avontuur, Fantasy, Drama, Horror, Actie, Science Fiction, Romantiek
Regie Catherine Hardwicke
Cast Kristen Stewart, Robert Pattinson, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Ashley Greene, Taylor Lautner, Billy Burke, Nikki Reed, Anna Kendrick, Sarah Clarke, Rachelle Lefevre
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Summit Entertainment, Temple Hill Entertainment, Maverick Films
Releasejaar 2008
Bioscooprelease NL 04-12-2008
DVD-release NL 08-07-2009
IMDB-score 5.2
Aantal stemmen IMDB 349011
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarGeweld
User-waardering 6.8
Aantal stemmen3
Verdeling van de stemmen

februari 2013

november 2011

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1290
special
Random Pics van de Dag #1289
special
Random Pics van de Dag #1288
special
Random Pics van de Dag #1287
special
VrijMiBabes #211 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1286
©FOK.nl e.a.