Jury: Conrad Murray schuldig

De jury is maandag tot oordeel gekomen in de zaak rond de dood van Michael Jackson. Conrad Murray, de voormalige lijfarts van Jackson, wordt in die zaak verdacht van dood door schuld. De jury heeft geoordeeld dat Conrad Murray schuldig is aan de dood van Michael Jackson.

Tijdens de rechtszaak, die zes weken in beslag nam, werd Murray door aanklagers neergezet als een roekeloze arts die Jackson in de steek liet toen de King of Pop op 25 juni 2009 onder invloed was van propofol. De zanger overleed op die dag aan een overdosis van het slaapmiddel.

Advocaten van Murray betoogden juist dat Jackson zichzelf het middel toediende toen de arts even niet in zijn kamer was. Ook zeiden zij dat de zanger verslaafd was aan propofol.

De jury, bestaande uit zeven mannen en vijf vrouwen, moest unaniem een beslissing nemen. Vrijdag werd nog geen overeenstemming bereikt, waarop de juryleden maandag verder gingen met hun overleg.

Conrad Murray staat terecht in de rechtbank van Los Angeles. Bij een veroordeling kan hem een celstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd. Ook verliest hij dan zijn bevoegdheid als arts. De strafmaat is nog niet door de rechter vastgesteld, de rechter zal op 29 november een uitspraak doen. In de tussentijd zal Conrad Murray vast blijven zitten.