Tien Satudarah-leden langer vast

Tien leden van de Molukse motorclub Satudarah die dinsdagavond zijn aangehouden, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Breda vrijdag bepaald. Een lid is op vrije voeten gesteld, maar is nog wel verdachte.

Een deel van de verdachten werd opgepakt bij een inval in een clubhuis van Satudarah in het Brabantse Zundert. De anderen werden opgepakt in Breda en op de A16.

Acht van de leden worden verdacht van de bedreiging van portiers van een café in Breda medio augustus. Zeven worden verdacht van de mishandeling van twee mensen in Rijsbergen een kleine twee weken daarna. Vijf van de tien worden verdacht van betrokkenheid bij beide incidenten.

Vijf verdachten zijn ook voorgeleid voor vuurwapen- en munitiebezit en bij een van de verdachten is de verdenking van drugsbezit er bijgekomen. Een van de leden wordt verdacht van bedreiging van drie agenten in september in Breda.

Drie verdachten verschijnen woensdag voor de raadkamer van de rechtbank in Breda voor de eventuele verlenging van hun voorlopige hechtenis. De zeven anderen staan op 2 november voor de raadkamer.