Didulica beëindigt keepersloopbaan per direct

AZ-keeper Joey Didulica heeft zijn voetbalcarrière per direct beëindigd. De 33-jarige keeper stopt met voetballen vanwege hoofd- en nekblessures die hij opliep tijdens zijn jaren bij de Alkmaarse club. Didulica kreeg onlangs te horen dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd.

"Ik wil niet nog een keer een klap tegen mijn hoofd krijgen", licht Didulica zijn afscheid toe op de site van de Alkmaarders. "Ik wil geen risico nemen dat ik nog eens moet doormaken waar ik doorheen ben gegaan." De voormalig international van Kroatië liep in 2006 en 2008 in de duels met PSV en Ajax ernstig hoofdletsel op.

Didulica debuteerde op 19 augustus 2006 tegen NAC Breda, AZ won met 8-1. Mede door blessureleed kwam de keeper in de zes jaar dat hij onder contract stond tot maar 29 competitiewedstrijden. Daarvoor speelde hij voor onder meer bij Ajax, Germinal Beerschot uit België en het Oostenrijkse Austria Wien.

Directeur algemene zaken Toon Gerbrands bedankt de keeper voor zijn inzet bij de huidige koploper van de Eredivisie. "Wij weten hoe hard hij heeft gewerkt om terug te komen. Hoewel hij nu lichamelijk in orde is, hebben wij alle begrip voor zijn beslissing om geen risico's te nemen en te stoppen met zijn actieve loopbaan."