Gezin met acht kinderen leeft in caravan

In Deventer wordt met man en macht gezocht naar woonruimte voor een tienkoppig gezin dat al anderhalf jaar noodgedwongen in een caravan woont. De familie verwacht binnenkort een negende kind. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Deventer maandag na berichtgeving hierover in De Stentor. Hij spreekt van een 'bijzonder schrijnende situatie'.

Het gezin werd uit huis gezet toen de 55-jarige man, zijn 38-jarige vrouw en hun acht kinderen de huur niet meer konden betalen. De schuld was inmiddels opgelopen tot vijfduizend euro. Bovendien moest er een rekening van negenduizend euro worden betaald voor diverse beschadigingen aan het huis.

Toen het gezin uit nood aanklopte bij de gemeente, werd hulp ingeschakeld. Zij krijgen nu onder meer financiële ondersteuning om de campings te kunnen betalen. Ook Jeugdzorg is bij de zaak betrokken.

Woningcorporatie Ieder1, die de familie vorig jaar uit huis zette, probeert nu in samenwerking met de gemeente een oplossing voor het gezin te zoeken. Ze moeten voor de winter invalt onderdak hebben.

Of het lukt een huis te vinden voor de vrouw bevalt, weet de gemeentewoordvoerder niet. De hoogzwangere vrouw is eind oktober uitgerekend. De overige kinderen zijn in de leeftijd van 2 tot 16 jaar.