Mega Man-maker kondigt 3DS-game aan

De bedenker van gameheld Mega Man, Keiji Inafune, werkt aan een spel voor de Nintendo 3DS. Het rollenspel King of Pirates moet volgend jaar uitkomen in Japan. Dat schrijft de gamewebsite Andriasang.

In King of Pirates kruipt de speler in de huid van een pinguïn om de wereld te redden. Naast het vechten met piraten spelen ook dialogen een belangrijke rol in de game. Het rollenspel bevat ook een uitgebreide multiplayermodus.

De game is een samenwerking tussen het nieuwe bedrijf van Inafune, Intercept, en uitgever Marvelous AQL. Inafune verliet vorig jaar uitgever Capcom en beëindigde daarmee een 23-jarig dienstverband om twee nieuwe bedrijven op te richten. Hij overzag alle grote westerse releases van het bedrijf, maar verwierf in de jaren tachtig faam met de creatie van de gameheld Mega Man op de Nintendo-spelcomputers.

Sinds zijn vertrek gaat het niet goed met de spellenserie rond Mega Man. Begin dit jaar maakte Inafune, toen nog werkzaam bij Capcom, bekend dat de online game Mega Man Universe niet meer zou verschijnen. Na zijn vertrek werd ook de productie van het actiespel Mega Man Legends 3, toevallig ook voor de Nintendo 3DS, stilgelegd.