Viacom claimt miljoenen Rock Band

De makers van de muziekgame Rock Band worden aangeklaagd door mediagigant Viacom. Het mediabedrijf zou in het verleden 131 miljoen dollar, omgerekend 96 miljoen euro, te veel hebben overgemaakt naar maker Harmonix en wil dat geld nu terug. Dat schrijft entertainmentmagazine The Hollywood Reporter.

In 2006 werd Harmonix opgekocht door Viacom. Sinds december is de gamestudio weer onafhankelijk van de mediagigant. Alle rechten op de Rock Band-serie zijn opgekocht door Harmonix dankzij een investeerdersgroep. Wel eisen de studiobazen nog 13 miljoen dollar aan winstpremies van Viacom.

Muziekgames als Guitar Hero en Rock Band waren tot twee jaar geleden booming business. Alleen al met de eerste versie van Rock Band, waarvan meer dan vier miljoen exemplaren verkocht werden, verdiende Viacom in 2007 ruim 460 miljoen euro.

In november deed Viacom de gameontwikkelaar van de hand omdat de verkoop van Rock Band 3 tegenviel. Er werd in een kwartaal 48 miljoen euro verlies geleden. Drie maanden later stopte concurrent Activision met de muziekserie Guitar Hero.


Viacom claimt miljoenen Rock Band (Foto: Novum)