Politiechef: Trekken wapens was terecht

De agenten die zaterdagavond hun dienstwapens trokken tijdens de ongeregeldheden bij het stadion van Feyenoord deden dat terecht. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de Rotterdamse politie tegen de NOS. De agenten hielden met hun wapens de relschoppers die voor de deur van het Maasgebouw stonden op afstand.

"Er was informatie dat een gedeelte van de harde kern de confrontatie zou zoeken met de politie", licht de korpschef toe. Daarom werd meer politie ingezet. "We hebben hier te maken met een groep idioten die aan alles en iedereen lak hebben", vindt Paauw. Het trekken van de dienstwapens hoort er volgens hem op een bepaald moment bij om de situatie onder controle te krijgen.

Supporters van Feyenoord hielden zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw, dat aan De Kuip vastzit. Ze staken er vuurwerk en fakkels af. De voordeur van het gebouw sneuvelde.

De supportersvereniging van Feyenoord heeft de rellen zondag scherp veroordeeld. Ook burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) en algemeen directeur van de club Eric Gudde reageerden met afschuw op de gebeurtenissen.


Politiechef Rotterdam: trekken wapens was terecht (Foto: Novum)