Ben Saunders 'gevaarlijkste' BN'er op internet

Ben Saunders is de 'gevaarlijkste' bekende Nederlander op internet. Met een zoekopdracht naar de zanger loopt de computer 2,67 procent kans om op een website terecht te komen die een besmetting met een virus kan opleveren. Dat meldt beveiligingsbedrijf McAfee op basis van onderzoek.

"We willen een bewustzijn creëren", vertelt een woordvoerder van het bedrijf. "Er wordt op internet heel vaak naar bekende mensen gezocht en cybercriminelen signaleren dat. En een virus kan grote gevolgen hebben voor al je persoonlijke bestanden en gegevens."

Zanger Frans Bauer is na Ben Saunders de gevaarlijkste Nederlandse ster om te zoeken. Ook een zoekopdracht naar Gordon kan tot problemen leiden. Bij model Heidi Klum is de kans dat zij doorverwijst naar een risicovolle site bijna één op tien.

Andere beroemdheden die kans een virus kunnen veroorzaken zijn Adriana Lima en Brad Pitt. Opvallend veel actrices zijn in de top tien van gevaarlijkste sterren in de lijst te vinden. Onder anderen Mila Kunis, Scarlett Johansson, Katherine Heigl en Cameron Diaz krijgen die twijfelachtige eer.