Nieuwe Professor Layton-game eind november

De nieuwste Professor Layton-game verschijnt op 25 november in Europa. Dat heeft Nintendo maandag bekendgemaakt. Het puzzelavontuur Professor Layton en de Melodie van het Spook is het laatste deel dat op de Nintendo DS verschijnt.

Professor Layton en de Melodie van het Spook speelt zich af voor de gebeurtenissen uit de eerste drie games. De Europese versie van het spel, waarin de slimme professor en zijn hulpje Luke allerlei puzzels oplossen, wordt zonder de bonusgame London Life geleverd. Deze extra spelmodus laat Japanse en Amerikaanse spelers een apart avontuur spelen waarin verschillende personages uit de Layton-serie een hoofdrol spelen. Het is niet bekend waarom de bonusgame uit de Europese versie is gehaald.

Volgend jaar komt Professor Layton en het Wonderlijke Masker naar de Europese Nintendo 3DS. Het spel kwam eerder dit jaar al in Japan uit. Verder werkt gamestudio Level-5 aan een cross-over tussen Professor Layton en de Ace Attorney-serie van uitgever Capcom. Het ligt in de lijn der verwachting dat de gamebedrijven donderdag tijdens de Tokyo Game Show de game onthullen.

De Professor Layton-serie is een van de succesvolste gamereeksen voor de Nintendo DS. Wereldwijd zijn er meer dan twaalf miljoen spellen verkocht.


Nieuwe Professor Layton-game eind november (Foto: Novum)