Max Payne keert terug na negen jaar

Gameheld Max Payne is volgend jaar na een afwezigheid van negen jaar weer te zien in een derde deel van de naar hem genoemde serie. Uitgever Rockstar Games heeft donderdag bekendgemaakt dat Max Payne 3 in maart op de markt komt.

In het derde deel, dat de draad oppakt waar Max Payne 2 stopte, werkt Max Payne voor een Braziliaans beveiligingsbedrijf. Hij probeert zijn naam te zuiveren, maar ziet zich genoodzaakt het recht in eigen hand te nemen wanneer de familie voor wie hij werkt door de maffia wordt bedreigd.

Naast single-player zal de game ook een multi-player bevatten, die Rockstar beschrijft als een aangrijpende ervaring. Max Payne 3 bevat traditionele modi, clan-support en een diepgaand belonings- en levelingsysteem.

Max Payne verscheen in 2001 voor het eerst op de pc. De game werd, net als zijn twee jaar later verschenen opvolger, enthousiast ontvangen door consumenten en critici. De serie introduceerde 'bullet time', waarbij spelers in slow motion door een kogelregen konden duiken.

Max Payne 3 wordt uitgegeven voor de pc, Xbox 360 en Playstation 3.


Max Payne keert terug na negen jaar (Foto: Novum)