'Voorverkoop Battlefield 3 loopt als een trein'

Battlefield 3 wordt met 1,25 miljoen vooruitbestellingen waarschijnlijk het best verkopende deel uit de negen jaar lopende spellenreeks. Volgens uitgever Electronic Arts is het spel nu al meer dan tien maal meer vooruitbesteld dan zijn voorganger Bad Company 2. Dat schrijft de gamewebsite GameSpot.

Battlefield 3 gaat dit najaar de strijd aan met concurrent Call of Duty: Modern Warfare 3. Vorig jaar had Activision met Call of Duty: Black Ops ongeveer negentig procent van het schietspelgenre in handen. Volgens Electronic Arts gaat dat met de komst van Battlefield 3 veranderen. De uitgever hoopt het marktaandeel van de concurrent terug te kunnen brengen tot zestig of zeventig procent.

Het verhaal van Battlefield 3 neemt de speler mee naar de oorlog in Irak. In een realistische setting krijgen gamers de kans om als onderdeel van het Amerikaanse leger tegen opstandelingen te vechten.

Battlefield 3 ligt vanaf 27 oktober in de winkel. Call of Duty: Modern Warfare 3 is twee weken later verkrijgbaar. Beide spellen komen voor verschillende spelcomputers en Windows op de markt.


'Voorverkoop Battlefield 3 loopt als een trein' (Foto: Novum)