Van Barneveld wint in Derby

Raymond van Barneveld heeft voor het eerst in 3,5 jaar weer een individuele zege geboekt. In de eindstrijd van de Pro Tour-wedstrijd in Derby wist onze landgenoot de Canadees John Part met 6-2 te verslaan. Barney verdiende met deze overwinning zesduizend pond.

In de eerste ronde wist Van Barneveld met 6-3 van Adrian Bolitho te winnen. Vervolgens werden ook Jamie Caven (6-5) en Brendan Dolan (6-2) aan de kant gezet. In de achtste finales trof Barney een landgenoot; Co Stompé. In de beslissende leg wist Van Barneveld het duel te beslissen; 6-5. Ook in de kwartfinales tegen Steve Farmer moest de elfde leg beslissing brengen. Opnieuw trok Van Barneveld aan het langste eind.

In de halve eindstrijd was Paul Nicholson de tegenstander. Tijdens de World Darts Matchplay won van Barneveld met ruime cijfers, maar ditmaal werd het een moeilijke partij. Uiteindelijk won onze landgenoot met 6-4 en daardoor plaatste Barney zich voor de eindstrijd. Daarin versloeg hij vijfvoudig wereldkampioen Part, onder meer met twee 12-darters en drie 100+ finishes, met ruime cijfers.