Snoeischaar in oogkas 86-jarige

Zijn onderste ooglid is nog dik en hij ziet een beetje dubbel, maar verder lijkt de 86-jarige Leroy Luetscher uit de Amerikaanse staat Arizona niets te hebben overgehouden aan het bizarre ongeluk dat hem eind juli overkwam nadat hij de planten in zijn tuin had gesnoeid. Hij viel plat voorover, waarbij een van de hendels van de handgreep van zijn snoeischaar zich via de oogkas van zijn rechteroog naar beneden in zijn hoofd boorde, tot vlak boven zijn halsslagader.

Luetscher had niet direct door wat er was gebeurd, al had hij heel veel pijn, maar toen hij naar zijn gezicht greep voelde hij de schaar. "Ik wist niet of mijn oogbal er nog zat", zei hij dinsdag op een persconferentie. "Ik had geloof ik te veel pijn om bang te zijn dat ik doodging." Hij slaagde erin om het bloeden enigszins te stelpen met zijn T-shirt, de bijkeuken van zijn huis te bereiken en de aandacht van zijn vriendin te vangen. Volgens hem zorgde de pijn ervoor dat hij niet buiten bewustzijn raakte.

Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis in Tucson, waar het artsen lukte de schaar te verwijderen. "Hij heeft heel veel geluk gehad dat er geen vitale delen werden geraakt. Daardoor hebben we hem goed kunnen oplappen", zei een van de artsen, Lynn Polonski. "De schaar zat zo vast dat er geen beweging in te krijgen was. Hij was onderdeel van zijn gezicht." Door een snee te maken aan de binnenkant van zijn bovenlip en in een holtewand konden de artsen de hendel in beweging krijgen. "En toen ging het vrij makkelijk."

De artsen brachten een plaatje in Luetschers oogkas aan en schreven hem om infectie te voorkomen een antibioticakuur voor. "Als de schaar maar een beetje in een andere richting was gegaan had het zijn dood kunnen betekenen, of had hij een beroerte kunnen krijgen", aldus Polonski.


Snoeischaar in oogkas 86-jarige (Foto: Novum)