Ulderink: "Steeds vaker onnodig balverlies"

De Graafschap verloor op de vertrouwde Vijverberg met niet minder dan 0-3 van ADO Den Haag. Volgens coach Andries Ulderink gleed zijn ploeg langzaam af gedurende het duel.

"Ik vond het in de eerste 25 minuten van onze kant best acceptabel. We voetbalden redelijk, ook van achteruit en hebben we een paar gevaarlijke momenten gecreëerd. Een paar keer waren we dan ook dichtbij. Of het dan kansen of scoringsmogelijkheden waren, is niet interessant", aldus Ulderink op de clubsite van De Graafschap.

"Na een half uur wist ADO meer op onze helft te spelen en ook met dreiging. Dat werkten we zelf in de hand. De onzekerheid sloop in de ploeg; jongens wilden niet meedoen en wilden de bal niet hebben. Daardoor hoop je met een 0-0 stand de rust te halen. Na weer een moment van balverlies kwam ADO via de counter op 0-1."

"Het eerste kwartier na rust kwamen we weer redelijk in de wedstrijd. In die tijdspanne wisten we weer een paar momenten gevaarlijk te worden. Als het dan 1-1 wordt en het publiek erachter gaat staan, dan kan de rust natuurlijk terugkeren in de ploeg. Dat lukte niet. Door middel van wissels probeerden we de wedstrijd naar onze hand te zetten, maar dat zat er niet in."