Mishandelaar dient klacht in tegen Tamaëla

Mihai Barbat, de man die tennisster Elise Tamaëla in elkaar sloeg, heeft een klacht tegen de Culemborgse ingediend. De Deen, vader van tennisster Karen Barbat, claimt 'fysiek mishandeld' te zijn door Tamaëla. Dat twitterde haar broer Sander Tamaëla.

Barbat diende de claim bij de tennisfederatie ITF in. Die onderzoekt de zaak. Tamaëla heeft tien dagen om bewijs in te dienen dat zij Barbat niet mishandeld heeft.

Tamaëla was dinsdag aanwezig bij een wedstrijd van vriendin Daniëlle Harmsen tegen Barbat in de kwalificaties van het ITF-toernooi in het Duitse Versmold. Ze werd racistisch bejegend door Barbats vader en toen ze daar wat van zei, sloeg hij haar neer. Tamaëla was enkele minuten buiten bewustzijn, liep een hersenschudding op en enkele wonden aan haar gezicht.

Mihai Barbat vluchtte direct na het incident met dochter Karen weg. De geboren Roemeen hangt een zware schorsing boven het hoofd. De Duitse politie was naar hem op zoek wegens mishandeling, maar later doken de Barbats in Denemarken op. Daar meldden ze in de media dat Tamaëla Harmsen te luid aanmoedigde en dat ze, toen vader Barbat daar wat van zei, hem aanviel.