[EL] Uitslag FK Jablonec - AZ

AZ heeft zich zonder problemen geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Na de winst van 2-0 van vorige week hadden de Alkmaarders vandaag genoeg aan een 1-1 gelijkspel bij het Tsjechische FK Jablonec. Benschop was de doelpuntenmaker aan de kant van AZ

Jablonec probeerde AZ direct onder druk te zetten, maar wist geen uitgespeelde kansen te creerën. De Alkmaarders wisten eigenlijk tot vlak voor rust ook geen goede aanval op te zetten, maar ging alsnog met een voorsprong aan de thee. Benschop wist te scoren na een goede aanval met Holman.

Na rust kregen beide ploegen kansen. Zo Benschop had AZ al veilig moeten schieten en Pitak had de gelijkmaker op zijn voeten, beide faalden echter. Jablonec leek zijn kruid al snel verschoten te hebben en AZ kreeg het daardoor steeds makkelijker. Toch scoorden de Tsjechen tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Loucka schoot van 20 meter fraai de gelijkmaker binnen, maar verder dan die goal kwam het niet.

AZ plaatst zich hierdoor voor de vierde en laatste voorronde, waarvoor de loting morgen plaatsvindt. Ook PSV zal dan meeloten. ADO Den Haag werd eerder vanavond uitgeschakeld.