Verbeek heeft buik vol van Romero

Sergio Romero heeft het voorlopig verbruid bij Gertjan Verbeek. De doelman wordt door de oefenmeester van AZ als onprofessioneel bestempeld.

Sergio Romero stond bij de Copa América onder de lat bij Argentinië en 30 juli wordt hij terug verwacht bij AZ. In Alkmaar staat hem geen warm bad te wachten, gezien de uitspraken van Verbeek deze week in Voetbal International. "We gaan eerst een hartig woordje met hem spreken als hij weer in Alkmaar is", vertelt Verbeek.

"De huidige levenswijze van Romero past gewoon niet goed bij AZ. Zoals ik er nu tegenaan kijk is het beter voor de spelersgroep en de club als hij vertrekt. We hebben vooralsnog echter geen bod ontvangen dat aan onze wensen voldoet." De 24-jarige Romero is al langer het zorgenkindje van AZ, dat hem graag van de hand wil doen. Tot dusverre voldeed echter geen enkel bod aan de Alkmaarse verlangens.

Afgelopen seizoen eindigde met een training op zondag en een etentje op maandag. Verbeek: "Toen was Romero al met de noorderzon vertrokken. We geven dan aan alle spelers een boekje mee waar ze in de zomer op moeten letten en dergelijke. Die heeft hij dus nooit ontvangen.... Hij heeft teveel een eigen agenda en is meer bezig met de nationale ploeg van Argentinië dan met AZ."

Omdat er nog geen club concreet is geworden om Romero over te nemen, is de goalie wel op de spelerslijst van de Europa League geplaatst. "Natuurlijk maakt hij nog kans op spelen, maar dan wel onder onze voorwaarden. Hij moet echt laten zien dat zijn instelling beter is, anders zijn we snel klaar met Romero." AZ heeft Joey Didulica, Erik Heijblok en Esteban Alvarado achter de hand.

Verbeek zegt verder, dat AZ een bod op Romero heeft afgewezen en maakt er daarbij geen geheim van, dat het van AS Roma komt, waar ook Maarten Stekelenburg in beeld is. "Ajax moet een keer met Groningen bellen. Matavz is ook nog steeds niet weg."

"Het is heel moeilijk onderhandelen met Italianen. Met Stekelenburg duurt het ook veel te lang. Als Roma hem echt had willen hebben, was het allang rond geweest. Wij weten, wat ze willen uitgeven voor een keeper, en dat is niet veel. En Romero vinden ze toch ook nog te duur. Ze zijn qua niveau vergelijkbaar, maar wel geheel andere types."