Argentinië ontslaat bondscoach Batista

Sergio Batista is niet langer de bondscoach van Argentinië. De 48-jarige oefenmeester heeft zijn biezen moeten pakken nadat het land tijdens de Copa América al in de kwartfinale van het toernooi door middel van strafschoppen uitgeschakeld werd door de latere winnaar Uruguay.

Het ontslag van Batista volgt na een overleg gisteravond van de Argentijnse voetbalbond. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de snelle uitschakeling in het toernooi dat in eigen land gehouden werd. Het land kon met sterspelers zoals Lionel Messi de favorietenrol niet waarmaken, wat bondsbestuurder German Lerche in de media deed zeggen dat het toernooi op een complete mislukking uitgedraaid is.

Batista werd enkele maanden geleden aangesteld als de opvolger van Diego Maradona. Batista wist in 2008 met Argentinië op de Olympische Spelen goud te veroveren en had een traject uitgezet om in 2014 de wereldtitel te behalen. Het WK van dat jaar wordt gehouden in Brazilië en de Argentijnen is er alles aan gelegen om hun buurland te kloppen. Dit zal echter zonder Batista zijn. Een opvolger van de Argentijn is nog niet bekend.