Diddy mogelijk aangeklaagd wegens schietpartij

Diddy moet mogelijk voor de rechter verschijnen wegens een schietpartij. Een platenbaas werd vorig jaar neergeschoten op het parkeerterrein van het restaurant van de rapper. Hij heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Diddy, omdat hij hem medeverantwoordelijk houdt voor het incident.

De schietpartij vond plaats in november bij Justin's restaurant in Atlanta, dat eigendom is van de rapper. Dat schrijft de Britse muziekwebsite NME. Tony Austin zat met een andere persoon in zijn auto op het parkeerterrein toen iemand enkele kogels afvuurde op de wagen. De mannen liepen ieder meerdere schotwonden op, waaraan ze in een ziekenhuis werden behandeld.

Wat de aanleiding is geweest van de schietpartij is onduidelijk. Austin beweert in zijn aanklacht dat Diddy heeft nagelaten om voor een veilige omgeving te zorgen. Daarnaast stelt hij dat de rapper wist van de 'gevaarlijke en riskante situatie' en dat hij niet voor de nodige bescherming heeft gezorgd. De advocaten van Diddy hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.