Agent en vrouw gedood bij schietincident Baflo

Naar verluidt is er een ernstig schietincident in Baflo in de provincie Groningen aan de hand.

Dat twittert Jan Willem van de Pol van de Nederlandse Politiebond.  "Tijdens ledenvergadering wordt melding gemaakt van zeer ernstig incident in Groningen. Ga niet speculeren. Wacht verdere berichtgeving af." NOS Headlines meldt  dat twee agenten gewond zijn, een verdachte is aangehouden. Volgens bronnen op Twitter schijnt een agent doodgeschoten te zijn.

Update 22.00 uur
Hart van Nederland meldt dat de dader nog voortvluchtig is. Het zou gaan om een getinte man met veel dreadlocks en een blauwe jas. Politiehelikopters vliegen boven Baflo.

Update 23.04 uur
NOS Teletekst meldt nu dat een agent is gedood bij het schietincident.

Update 0.46 uur
Naast een 48-jarige agent van de regiopolitie Groningen is ook een nog onbekende vrouw bij het schietincident om het leven gekomen. Een 22-jarige agente raakte zwaargewond, maar zij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Ook raakte nog een omstander lichtgewond.

Aanleiding voor de schietpartij was een melding van een geweldincident in een woning in de Heerestraat in Baflo. De politie ging poolshoogte nemen en trof hier het levenloze lichaam van een vrouw aan.

De 25-jarige dader is daarna mede door de inzet van Burgernet nabij het station aangehouden. Bij de aanhouding vond een schotenwisseling plaats waarbij een agent om het leven kwam en een agent en een omstander gewond raakten. Ook de dader werd geraakt, maar hij verkeert buiten levensgevaar.

Om de objectiviteit in het onderzoek te bewaren zijn de korpsen van Drenthe en Friesland ingeschakeld. Zij krijgen hulp van de Marechaussee. Hierdoor is Baflo momenteel hermetisch afgesloten en rijden er tot 10.00 uur geen treinen tussen Winsum en Warffum.

Update 1.11 uur
Volgens de laatse geruchten op Twitter en andere media, zou de agent meerdere keren met zijn eigen dienstwapen in het hoofd geschoten zijn.