FOK! meest invloedrijke NL bron over Google+

De lancering van het nieuwe sociale netwerk van Google, Google+, ging met veel speculatie gepaard. Uit onderzoek van Buzzcapture, dat online discussies rondom Google+ in de Nederlandse sociale media een periode heeft gemonitord, bleek dat de qua volume de grootste influentials op FOK! te vinden waren.

Uit het onderzoek van Buzzcapture bleek dat Google+ overwegend positief is ontvangen. 23 procent van de onderzochte uitingen was positief, 16 procent van de uitingen was negatief. Verreweg de meeste uitingen werden verzameld via Twitter (83 procent). Van alle op fora verzamelde uitingen (9 procent) kwamen de meeste uitingen van het FOK!forum. In deze uitingen werd veelal gesproken over de functionaliteiten van Google+ en worden er vragen gesteld over de functies ervan. Naast de positieve geluiden over het gebruiksgemak en over hoe Google de wensen van gebruikers begrijpt, zijn er echter ook genoeg kritische geluiden te horen. Zo wordt er geklaagd over het feit dat personen slechts in één circle te plaatsen zijn en wekt de 'invite-only' wijze van registreren bij sommigen frustraties op.

FOK!'s eigen iBenny wordt genoemd als de grootste volumematige influential. Met 114 postings over Google+ staat hij bovenaan de influentials-lijst. Deze lijst wordt volledig gemaakt door achtereenvolgens de users Nyce, Spermadonor, schommelstoel en PiRANiA. iBenny staat qua impact van zijn postings op de derde plaats, slechts onder twitteraars JeeeM en Dutchcowboys en nog boven twitteraar MichaelvdGalien en de redactie van Nu.nl.

Ook op het forum meepraten over Google+? Dat kan hier en hier.