Eisenberg twijfelt over Zombieland 2

Zombieland deed veel goeds voor degenen die bij de film betrokken waren. Regisseur Ruben Fleischers rondde onlangs de opnames voor 30 Minutes or Less af en werkt momenteel aan Gangster Squad. Hoofdrolspelers Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Emma Stone kregen, door het succes van Zombieland, grotere rollen aangeboden, respectievelijk in, The Social Network, The Hunger Games en The Amazing Spider-Man terwijl Abigail Breslin haar stem leende aan films zoals Rango. Ook scenarioschrijvers Rhett Reese en Paul Wernick hebben het razende druk met scripts voor G.I. Joe 2 en Deadpool.

Maar hoe staat het met Zombieland 2? Reese en Wermick onthulden vorig jaar in februari al dat "er absoluut een vervolgfilm komt, en ook beslist in 3D" maar we zijn inmiddels anderhalf jaar verder en er is nog niks bekend gemaakt. Een jaar geleden twijfelde Harrelson al aan een vervolg voor de film, waarop Reese reageerde met de woorden "We gaan terugkeren naar Zombieland".

Ook Eisenberg lijkt te aarzelen. In een interview met Little White Lies werd de acteur gevraagd of hij al aan een vervolgfilm van Zombieland werkte en gaf daarop het volgende antwoord: "Nee. Er wordt momenteel een script geschreven, maar ik heb er nog niks van gezien. Ik vermoed dat des te langer we wachten, des te minder relevant de film zal worden. Ik bedoel, al de acteurs (uit het eerste deel) zouden graag aan een vervolg werken, en ook de regisseur wil graag een vervolg maken. Maar op dit moment weet ik niet wat er gaande is."

Nu is dit geen rechtstreekse ontkenning, maar Eisenberg maakt hier wel een punt. Des te langer men wacht, des te lastiger het zal worden om een vervolgfilm te maken. Breslin wordt ook ouder en een opvolger van Zombieland zal nu al een aantal jaren na het eerste deel af moeten spelen. Veel werk aan de winkel dus voor Reese en Wernick om dat leeftijdsverschil in het scenario te compenseren.