"Ga niet nu al roepen dat ik me Ajacied voel"

Theo Janssen heeft zijn eerste week bij Ajax erop zitten. Hij voelt zich onderdeel van de club, maar noemt zichzelf nog geen Ajacied. "De grootsheid van Ajax is me in de eerste dagen bij de club al duidelijk geworden", zegt Janssen in Voetbal International.

"De massale opkomst van supporters bij de training en bij ons eerste oefenpotje, de uitstraling van de club, de ambitie om in alles de beste te willen zijn: dat merk je meteen zodra je binnenkomt bij Ajax."

"Ik heb de eerste week meteen al het gevoel gekregen dat mijn komst gewaardeerd wordt, door de fans en door mensen binnen de club", zegt de voormalig FC Twente-speler. "Het gaat me te ver om nu al te roepen dat ik me Ajacied voel. Want wat is dat eigenlijk precies? Ik voel me onderdeel van de club, dat is zeker."

De middenvelder is nog nooit zo fit aan een seizoensvoorbereiding begonnen, zegt hij. Janssen meldde zich af voor de oefentrip naar Zuid-Amerika met het Nederlands elftal om zijn knieklachten te kunnen laten genezen. "Dat heeft het gewenste effect gehad", zegt hij. "Ik ben sowieso geen type dat gaat hardlopen in zijn vakantie. Ik heb vooral veel rust gepakt en aan crosstraining gedaan."