Immers: "Ik zit niet vast aan ADO"

Lex Immers zegt niet vast te zitten aan ADO Den Haag, al zal hij de club alleen verlaten voor een echte stap hogerop.

Trainer John van den Brom was volgens Immers erg belangrijk voor de ploeg. Van den Brom besloot aan de slag te gaan bij Vitesse. "Toen ik hoorde dat Van den Brom weg zou gaan, moest ik twee keer slikken", zegt Immers tegen NUsport. "Hij is toch de drijvende kracht achter ons succes. Maar ik weet hoe speciaal het is om bij je eigen club te werken."

Immers is naast speler van ADO ook sinds jongs af aan een enorme supporter van de club. Groot was de vreugde dan ook dat Europees voetbal vorig seizoen veilig werd gesteld. "Volwassen mannen stonden te huilen, ikzelf hield het ook niet droog. Als supporter wist ik hoe diep dit zat. Die mensen hadden hier zó lang op gewacht - 24 jaar", zegt Immers.

"Het voelde alsof je een dierbaar iemand, zoals je ouders, 24 jaar niet hebt gezien en ze dan eindelijk weer ziet. Emotie, bevrijding", legt hij zijn gevoel uit. Door het succes staan de spelers van ADO in grote belangstelling. Zo kunnen Wesley Verhoek en Jens Toornstra op de nodige interesse rekenen.

Maar ook Immers kijkt inmiddels verder dan ADO. "ADO is mijn club, maar ik zit er niet aan vast. Ik heb grote ambities en wil graag hogerop. Er schijnt interesse te zijn uit Engeland, maar ik ga alleen weg bij een echte verbetering. Ik zal in ieder geval altijd terugkeren bij ADO."