KNVB-grensrechter bij WK naar huis gestuurd

Assistent-scheidsrechter van de KNVB Angelo Boonman is door wereldvoetbalbond FIFA naar huis gestuurd, omdat hij in de aanloop naar het WK onder 17 in Mexico niet slaagde voor de verplichte conditietest. Hierdoor krijgen scheidsrechter Bas Nijhuis en assistent Erwin Zeinstra nu hulp van een Noorse grensrechter.

"Een persoonlijk drama voor Angelo. Het WK had voor hem een bekroning van het seizoen moeten worden, een prachtige afsluiting. Het is heel sneu voor hem dat is het zo is gelopen. Hij moest die WK-test doen onder heel moeilijke omstandigheden, op grote hoogte en bij een temperatuur van bijna 30 graden Celsius. Dat is hem niet gelukt, terwijl hij juist zo'n fitte man is. Heel zuur," zei een woordvoerster van de KNVB.

Boonman was niet de enige die zakte voor de conditietest. Volgens de KNVB zakten in eerste instantie achttien van de veertig van de arbiters en mocht slechts een beperkt deel van hen een herkansing doen. Boonman zat hier niet bij.

Bij het WK in Mexico komt Oranje ook in actie. Na twee wedstrijden staan de Nederlanders derde in de poule met één punt. Om nog kans te houden op de volgende ronde moet er morgen van gastland Mexico gewonnen worden.