Willem II test amateurdoelman

Willem II is in de zoektocht naar keepers voor de A-selectie uitgekomen bij Martijn de Zwart. De doelman speelt voor zaterdaghoofdklasser Quick Boys en krijgt vanaf morgen de kans om zich te bewijzen in Tilburg. Tijdens een proefperiode probeert hij een contract af te dwingen.

De naar de Jupiler League gedegradeerde Tilburgers kunnen wel een doelman gebruiken. Niki Mäenpää krijgt namelijk geen nieuw contract aangeboden, terwijl de van RC Genk gehuurde Davino Verhulst ook niet terugkeert. Ook Harmen Kuperus heeft een aflopend contract. Vladan Kujovic, die in de laatste fase van de competitie het doel verdedigde, is naar Club Brugge vertrokken.

Morgen zal Kelle Roos, aangetrokken voor het beloftenteam, aantreden op de eerste training. Dit geldt dus ook voor Martijn de Zwart. De twintigjarige goalie van Quick Boys wordt gezien als een talent. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al enige seizoenen eerste keus in het doel van de roemruchte zaterdagamateurclub. De Zwart liep vorige maand nipt promotie naar de Topklasse mis met Quick Boys. Hij staat open voor een kans in het betaald voetbal.