Dunga: ''Hulk kan Ronaldo opvolgen''

FC Porto-aanvaller Givanildo Vieira de Souza, beter bekend als Hulk, kan Ronaldo opvolgen bij het Braziliaanse elftal. Dat vindt ex-bondscoach Dunga, die 'Hulk' twee keer opriep.

Hulk kwam tot nog toe drie keer uit voor de Seleçao, maar zou op termijn Ronaldo kunnen opvolgen volgens voormalig bondscoach Dunga. Hij riep Hulk in zijn tijdperk als bondscoach slechts twee keer op, maar ziet in de bonkige aanvaller de opvolger van Ronaldo.

Ronaldo nam vorige week officieel afscheid van de Seleçao door in het laatste kwartier van de eerste helft in de interland tegen Roemenië mee te spelen. '''Ronaldo was een aparte speler en er is niemand zoals hij, maar toch is Brazilië op zoek naar een opvolger'', zegt Dunga in Record.

''Hulk kan dat zeker worden'', laat Dunga zich positief uit over de Porto-spits. ''Hij is niet de enige kandidaat, maar heeft wel de kwaliteiten om het waar te maken. Of hij op het WK 2014 de uitblinker zal zijn? Het hangt ervan af hoe hij zich zal blijven ontwikkelen. Als hij zo blijft spelen als vorig jaar bij Porto, zal hij zeker vaker worden uitgenodigd'', aldus Dunga.

Ondanks zijn 23 doelpunten in 26 wedstrijden voor FC Porto afgelopen seizoen, riep bondscoach Mano Menezes Hulk niet op voor de Copa América van volgende maand. ''Ik zie Hulk in de Seleção niet als een centrumspits'', licht Menezes desgevraagd zijn besluit toe in A Bola. ''Falcao bezet die positie bij Porto, Hulk is meer een tweede spits.''