Ruiz met Costa Rica uitgeschakeld in Gold Cup

Costa Rica heeft de halve finales van de Gold Cup niet weten te halen. Het land, met Bryan Ruiz in de gelederen, verloor na strafschoppen van Honduras. Na negentig minuten spelen stond er een stand van 1-1 op het scorebord, maar Honduras nam de strafschoppen net wat beter.

In de reguliere speeltijd zette Jerry Bengston al na vijf minuten spelen Honduras op voorsprong. Zeven minuten later was de stand echter alweer gelijk, aangezien Dennis Marshall namens Costa Rica de bal wist binnen te koppen. Vervolgens werd er niet meer gescoord en zodoende moesten strafschoppen de beslissing brengen. Honduras won de serie met 4-2 en plaatste zich daarmee voor de halve finales.

Ook Mexico wist de halve eindstrijd te behalen. Guatemala werd in de kwartfinale met 2-1 verslagen. Door een fout van AZ-verdediger Héctor Moreno kwam Guatemala al vroeg in de wedstrijd verrassend op voorsprong. Carlos Ruiz profiteerde optimaal. Nog voor rust kwam Mexico op gelijke hoogte door een treffer van Aldo De Nigris.

Na rust maakte Javier Hernández de 2-1. De aanvaller van Manchester United noteerde daarmee alweer zijn zesde treffer van het toernooi. Honduras en Mexico gaan in de halve finales uitmaken wie zich zal plaatsen voor de eindstrijd.