Montfoort promoveert naar Topklasse

Montfoort is gisteren gepromoveerd naar de Topklasse bij de zaterdagamateurs. In de finale van de nacompetitie was de ploeg te sterk voor de nummer dertien van de Topklasse, CSV Apeldoorn. Het werd 1-0 voor Montfoort, dat hierdoor promoveert. CSV Apeldoorn degradeert naar de Hoofdklasse.

Montfoort bereikte de finale door eerst in de nacompetitie van de Hoofdklasse B af te rekenen met XerxesDZB en Heerjansdam. In de halve finale werd vervolgens van Young Boys gewonnen. De finale werd in Montfoort gespeeld. CSV Apeldoorn stemde hier zelf mee in, omdat de selectie dit weekend een reis naar Valencia had geboekt. Daarom wilde CSV Apeldoorn niet op 18 juni spelen. Gisteravond werd dus bij Montfoort gevoetbald. Mitchel Bottenheft werd in de verlenging de held van de thuisploeg. Hij maakte de enige en dus winnende treffer. Voor Montfoort is het de tweede promotie op rij.

Het deelnemersveld van de zaterdagtopklasse voor het seizoen 2011/12 is dus ook definitief. De volgende ploegen trappen in augustus af voor de eerste speelronde:

ARC
Barendrecht
Capelle
Excelsior '31
SC Genemuiden
GVVV
Harkemase Boys
HHC Hardenberg
Katwijk
FC Lisse
Montfoort
Noordwijk
Rijnsburgse Boys
Spakenburg
SVZW
IJsselmeervogels