Jonker: "Heynckes kan op me rekenen"

Andries Jonker is komend seizoen de trainer van het reserve-elftal van Bayern München. Hij zegt dat nieuwe hoofdtrainer Jupp Heynckes op hem kan rekenen.

Jonker heeft nog geen contact gehad met Heynkes, die Louis van Gaal opvolgt als trainer van Bayern. "Maar zodra hij er is, zullen we in alle rust bijpraten", zegt Jonker tegen Bild. "Eén ding is zeker, hij kan op mij rekenen. We hebben dezelfde werkgever en streven dezelfde doelen na. Hij is de hoofdtrainer. Wat hij wil, dat gebeurt ook."

De voormalig assistent van Louis van Gaal was na diens ontslag de tijdelijke vervanger. Hij leidde Bayern naar de derde plaats van de Bundesliga en daarmee naar de voorronde Champions League. Jonker heeft nog contact met Van Gaal. "Maar over Bayern hebben we nog niet gesproken."

Komend seizoen is Jonker trainer van het reserve-elftal. "Het doel is om spelers op te leiden voor het eerste van Bayern of voor andere profclubs. Het moet vooral een team zijn waar spelers beter kunnen worden. Het zijn grote talenten, maar nog niet elke dag even goed. Ze hebben nog niet het niveau van Robben, Ribery, Schweinsteiger of Lahm. Daarom is het belangrijk om geduld en begrip te hebben."

"Ik ben heel duidelijk geweest in mijn eerste toespraak", waarschuwt Jonker. "Als ik iets besluit, dan controleer ik ook of het uitgevoerd wordt. We hebben afgesproken punctueel te zijn. Als een speler te laat komt, moet hij aan mij en de hele groep zijn excuses aanbieden. Dit kan één of hooguit tweemaal per jaar gebeuren. Ik heb ze gewaarschuwd: als je problemen met mij wilt, dan krijg je die! Ik doe het op mijn eigen wijze."