Löw niet verder met Ballack

De Duitse bondscoach Joachim Löw doet geen beroep meer op Michael Ballack. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt, meldt Ballacks club Bayer Leverkusen. "De afgelopen maanden hebben aangetoond dat veel jonge spelers goede perspectieven bieden. In de aanloop naar het EK is het daarom tijd een duidelijke positie in te nemen."

De 34-jarige Ballack kwam sinds 1999 tot 98 interlands. In 2002 werd hij met Duitsland vice-wereldkampioen, in 2008 werd hij als aanvoerder van Duitsland tweede van Europa. Voor het WK in 2010 viel hij geblesseerd af en sindsdien deed Löw geen beroep meer op hem.

Volgens de keuzeheer heeft de middenvelder begrip voor zijn keuze. "Die indruk kreeg ik in onze gesprekken wel." Löw wil Ballack nog wel een mooi afscheid bieden. "Dat spreekt voor zich. Hij is tien jaar een heel belangrijke speler geweest in de nationale ploeg en heeft een enorm aandeel gehad in de successen van de ploeg sinds het WK in 2002."

De Duitse voetbalbond DFB wil Ballack in een oefenwedstrijd tegen Brazilië eren. Dat duel staat op 10 augustus op de agenda.