Gamen op twee schermen tegelijk nieuwe trend

Gamen op twee schermen tegelijk lijkt de nieuwe trend te worden. Na de aankondiging van de Wii U door Nintendo blijken ook Apple en Sony bezig te zijn met een soortgelijke manier van gamen. Apple wil een iPad op een televisie aansluiten en op beide apparaten beelden tonen, terwijl Sony bezig is de connectie tussen de Playstation 3 en draagbare Playstation Vita zo goed mogelijk te maken. Dat schrijft de website Gamesindustry.

Nintendo kondigde dinsdag de Wii U aan, een spelcomputer waarbij gamen op de televisie via een aanraakschermcontroller centraal staat. Zowel Apple als Sony gaat diezelfde kant op.

Apple heeft al een racespel voor de nieuwe techniek, genaamd Airplay, voor de iPad. "Wij zien Airplay als de volgende stap in de game-industrie", laat gamestudio Firemint, dat werkt aan de racegame, weten. Ondertussen is Sony nog aan het ontdekken hoe de connectie tussen de Vita en de Playstation 3 geoptimaliseerd kan worden.

Het idee achter de Wii U is niet nieuw. Nintendo introduceerde in 2004 het spel The Legend of Zelda: Four Swords Adventures waarbij spelers hun Gameboy Advance via een draad konden aansluiten op de Gamecube en op die manier samen konden spelen. Ook de Sega Dreamcast uit 1999 kende een controller met een beeldscherm waarop extra informatie getoond werd.

Analisten zijn niet bepaald onder de indruk van Nintendo's aankondiging van de Wii U. Hoewel de spelcomputer een hogere kwaliteit beelden kon genereren, hadden zij meer verwacht van de techniek achter de Wii U. Als gevolg hiervan zakte het aandeel Nintendo met 5,7 procent.